Appoint them a king

In First Samuel, chapter eight, verse twenty-two, although it was not God’s will to give Israel a king at this time, He did so. This example precedes according to God’s permission will rather than His perfect will. God permitted the appointment of a king and monarchial government despite its eventual trouble and disaster for the following reasons: to show the need for God’s perfect kingdom and thus to foreshadow Jesus Christ as King of kings; to teach His people that no type of government on earth will resolve their problems or guarantee peace and safety as long as sinful people exist. Only in the new heaven and new earth will righteousness reign and complete peace and happiness be of all people.
God appointed the Israelites a king because this is what they asked for: they patiently did not wait for the Lord to work things out but desired to decide to do it themselves. Those who submit to the government of the world and the flesh are aware of what hard masters they can be and what tyranny the dominion of sin is. The law of God and the manner of men widely differ: the former should be our rule in the several relations of life; the latter should be the measure of our expectations from others. Their grievances would be when they complained to God: He would not hear them. When we bring ourselves into distress by our wrong desires and projects, we justly forfeit the comfort of prayer and the benefit of Divine aid.
The people were obstinate and urgent in their demands. Sudden resolves and hasty desires cause work for long and leisurely repentance. Our wisdom is to be thankful for the advantages and patience under the disadvantages of the government we may live under. Pray continually for our rulers, that they may govern us in the fear of God and that we may live under them in all godliness and honesty. Therefore, in time and manner, we can receive God’s providence.

Назначьте их королем

В двадцать втором стихе Первой книги Царств, глава восьмая, хотя Божья воля не заключалась в том, чтобы дать Израилю царя в это время, Он сделал это. Этот пример предшествует воле Бога, а не Его совершенной воле. Бог допустил назначение царя и монархического правительства, несмотря на его возможные трудности и катастрофы, по следующим причинам: чтобы показать необходимость совершенного Царства Божьего и, таким образом, предвещать Иисуса Христа как Царя царей; научить Его народ тому, что ни одно правительство на земле не решит их проблемы и не гарантирует мир и безопасность, пока существуют грешные люди. Только на новом небе и новой земле воцарится праведность и будет полный мир и счастье для всех людей.

Бог назначил израильтян царем, потому что это то, о чем они просили: они терпеливо не ждали, пока Господь все уладит, но хотели решить сделать это сами. Те, кто подчиняется правительству мира и плоти, знают, какими жесткими хозяевами они могут быть и какой тиранией является владычество греха. Закон Божий и образ жизни людей сильно различаются: первый должен быть нашим правилом во многих жизненных отношениях; Последнее должно быть мерилом наших ожиданий от других. Их обиды происходили, когда они жаловались Богу: Он не слышал их. Когда мы приводим себя в бедственное положение из-за наших неправильных желаний и проектов, мы справедливо лишаемся утешения молитвы и пользы от Божественной помощи.

Народ был упрям и настойчив в своих требованиях. Внезапные решения и поспешные желания вызывают труд для долгого и неторопливого покаяния. Наша мудрость заключается в том, чтобы быть благодарными за преимущества и терпение в условиях неблагоприятного положения правительства, при котором мы можем жить. Непрестанно молитесь за наших правителей, чтобы они управляли нами в страхе Божием и чтобы мы жили под ними во всяком благочестии и честности. Таким образом, вовремя и таким образом мы можем получить Божье провидение.

Призначте їх королем

У Першому Самуїлі, восьмому розділі, вірші двадцять другому, хоча Божа воля не полягала в тому, щоб дати Ізраїлю царя в цей час, Він зробив це. Цей приклад передує волі Божого дозволу, а не Його досконалій волі. Бог дозволив призначення царя та монархічного уряду, незважаючи на його можливі проблеми та катастрофи, з наступних причин: показати необхідність досконалого Божого царства і таким чином провіщати Ісуса Христа як Царя царів; навчати Свій народ, що жоден тип уряду на землі не вирішить їхніх проблем і не гарантуватиме миру та безпеки, доки існують грішні люди. Тільки на новому небі і новій землі запанує праведність і буде повний мир і щастя всіх людей.

Бог призначив ізраїльтян царем, тому що саме про це вони просили: вони терпеливо не чекали, поки Господь все вирішить, а хотіли вирішити зробити це самі. Ті, хто підкоряються владі світу і плоті, усвідомлюють, якими жорсткими господарями вони можуть бути і якою тиранією є панування гріха. Закон Божий і манери людей сильно відрізняються: перший повинен бути нашим правлінням у кількох стосунках життя; Останнє має бути мірою наших очікувань від інших. Вони засмучувалися, коли скаржилися Богові: Він їх не почує. Коли ми приводимо себе в біду своїми неправильними бажаннями і проектами, ми справедливо втрачаємо комфорт молитви і користь від Божественної допомоги.

Народ був упертий і нагальний у своїх вимогах. Раптові рішення і поспішні бажання змушують працювати для довгого і неквапливого покаяння. Наша мудрість полягає в тому, щоб бути вдячними за переваги та терпіння в умовах недоліків уряду, під яким ми можемо жити. Моліться постійно за наших правителів, щоб вони керували нами в страху Божому і щоб ми могли жити під ними в усякому благочесті та чесності. Тому з часом і способом ми можемо отримати Боже провидіння.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *