Turned into another man

In First Samuel, chapter ten, verse six, God changed the inner deposition of Saul through his anointing by the Holy Spirit. This change was not unconditional or permanent, but something that could be maintained only by the holy fellowship with and loving obedience to God. When Saul later drifted from dependence on God to direct disobedience, the favor and Spirit of God departed from him as in chapter thirteen, verses thirteen to fourteen, chapter fifteen, stanza eleven, and chapter sixteen, verse fourteen, respectively.
Saul did not understand what would be for him spiritually when he received the anointing. The personal temperament will include a frame of mind, and how he lived in the past will eventually change. However, maintaining this new way of life will not depend on his strength but on obeying the Word of God and listening to the godly leaders and those around him. The opposition will not only be the influence of the ungodly, but for Saul, it was refraining from the temptation of the ways of the environment and how he was living before receiving the position as a king, which would be his greatest challenge. To submit to God and resist being prideful would eventually be a personal battle for Saul, coupled with jealousy of David did not help either.
Today, a believer has to face a similar situation to Saul. The difference is we receive salvation and accept Jesus Christ as Lord and Savior. As believers, the challenge is maintaining a sin-free life and allowing the Holy Spirit to lead once we allow Him to lead. However, it is easy to say and harder to do. Believers must rely on constant prayer, abide by God’s Word, and not allow anything in the past to affect their relationship with God today.
Not to say that we will never sin, but to plan sinful actions is what we must avoid because God knows our hearts. King Saul made some bad choices, which led to his downfall, which he did not have to do. Believers must take it one day at a time and include God in every decision, especially the important ones that could be life-changing.

Превратился в другого мужчину

В шестом стихе десятой главы Первой книги Царств Бог изменил внутреннее низложение Саула через его помазание Святым Духом. Эта перемена не была безусловной или постоянной, но могла поддерживаться только святым общением с Богом и любящим послушанием Ему. Когда позже Савл перешел от зависимости от Бога к прямому непослушанию, благосклонность и Дух Божий отошли от него, как в тринадцатой главе, стихах с тринадцатой по четырнадцатый, в пятнадцатой главе, в одиннадцатой строфе и в шестнадцатой главе, в четырнадцатом стихе, соответственно.

Саул не понимал, что будет для него духовно, когда он получит помазание. Личный темперамент будет включать в себя настрой, и то, как он жил в прошлом, в конечном итоге изменится. Однако поддержание этого нового образа жизни будет зависеть не от его силы, а от послушания Слову Божьему и прислушивания к благочестивым лидерам и окружающим. Оппозиция будет заключаться не только в влиянии нечестивых, но и в том, что для Саула это было воздержание от искушения путями окружающей среды и тем, как он жил до того, как получил должность царя, что было бы его самым большим испытанием. Подчинение Богу и сопротивление гордыне в конечном итоге стало бы личной битвой для Саула, в сочетании с завистью к Давиду тоже не помогло.

Сегодня верующему приходится сталкиваться с ситуацией, аналогичной ситуации с Савлом. Разница в том, что мы получаем спасение и принимаем Иисуса Христа как Господа и Спасителя. Как верующие, задача состоит в том, чтобы поддерживать безгрешную жизнь и позволять Святому Духу руководить, как только мы позволяем Ему руководить. Однако это легко сказать и сложнее сделать. Верующие должны полагаться на постоянную молитву, соблюдать Слово Божье и не позволять ничему в прошлом влиять на их отношения с Богом сегодня.

Нельзя сказать, что мы никогда не будем грешить, но планировать греховные поступки – это то, чего мы должны избегать, потому что Бог знает наши сердца. Царь Саул сделал несколько плохих выборов, которые привели к его падению, чего ему не нужно было делать. Верующие должны принимать это день за днем и включать Бога в каждое решение, особенно в важные, которые могут изменить жизнь.

Перетворився на іншу людину

У Першому Самуїлі, розділ десятий, вірш шостий, Бог змінив внутрішнє скинення Саула через його помазання Святим Духом. Ця зміна не була безумовною чи постійною, але могла підтримуватися лише святим спілкуванням з Богом і любов’ю до нього. Коли пізніше Савл перейшов від залежності від Бога до прямого непослуху, прихильність і Дух Божий відійшли від нього, як і в тринадцятому розділі, віршах тринадцятому-чотирнадцятому, п’ятнадцятому, строфі одинадцятому та шістнадцятому розділі, вірші чотирнадцятому відповідно.

Савл не розумів, що буде для нього духовно, коли він отримає помазання. Особистий темперамент буде включати в себе рамку розуму, і те, як він жив у минулому, з часом зміниться. Однак підтримка цього нового способу життя залежатиме не від його сили, а від послуху Слову Божому та слухання благочестивих лідерів та оточуючих. Протистояння буде не тільки впливом безбожних, але для Саула це було утримання від спокуси способів оточення і того, як він жив до отримання посади царя, що було б його найбільшим випробуванням. Підкоритися Богові та протистояти гордині зрештою було б особистою битвою для Саула, укупі з ревнощами до Давида також не допомогли.

Сьогодні віруючій людині доводиться стикатися з ситуацією, подібною до ситуації з Савлом. Різниця полягає в тому, що ми отримуємо спасіння і приймаємо Ісуса Христа як Господа і Спасителя. Завдання, як віруючих, полягає в тому, щоб підтримувати життя, вільне від гріха, і дозволити Святому Духові керувати, коли ми дозволимо Йому керувати. Однак це легко сказати і важче зробити. Віруючі повинні покладатися на постійну молитву, дотримуватися Божого Слова та не дозволяти нічому в минулому впливати на їхні стосунки з Богом сьогодні.

Не стверджувати, що ми ніколи не будемо грішити, а планувати гріховні вчинки – це те, чого ми повинні уникати, тому що Бог знає наші серця. Цар Саул зробив кілька поганих рішень, які призвели до його падіння, чого йому не довелося робити. Віруючі повинні приймати його один день за днем і включати Бога в кожне рішення, особливо важливе, яке може змінити життя.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *