Turn not aside to vain things

In First Samuel, chapter twelve, verse twenty-one, Samuel warned the Israelites not to follow after useless and powerless idol gods. Only the Lord could give them the help they needed in any crisis. Many who will not have Christ to reign over them would yet be glad to have him intercede for them, to turn away the wrath of God. Samuel aims to confirm the people in their religion. Whatever we make a god of, we shall find it deceives us.
Creatures in their places are good, but when put in God’s place, they are vain. The Israelites only asked Samuel to pray for them: but he would do more to teach them. He urges that they were bound in gratitude to serve God, considering what great things he had done for them. The Israelites were bound in interest to serve God: not thinking about what the Lord would do against them if they should still do wickedly. Therefore Samuel, as a faithful watchman, gave them warning and so delivered his soul. If we consider what great things the Lord hath done for us, especially in the great work of redemption, we can neither want motive, encouragement, nor assistance in serving him.
Today, people look for power in all the wrong places to give themselves an edge when a problem or a negative situation arises. Many religious folks do not mind receiving prayer from others, especially from other religions: whether from the living God or not. However, those people do not realize who is behind these gods or what they encounter. Many people, like Adam and Eve, experience deception and put their lives at risk. Sometimes caring individuals like Samuel come into our lives to aid us to prevent us from going down the wrong path, but we do not pay attention or maybe even disregard it.

Не отворачивайтесь от суеты

В двадцать первом стихе двадцать первого стиха двенадцатой книги Самуил предостерегает израильтян не следовать за бесполезными и бессильными богами-идолами. Только Господь мог дать им помощь, в которой они нуждались в любой кризисной ситуации. Многие, у кого не будет Христа, чтобы царствовать над ними, все же были бы рады, если бы Он ходатайствовал за них, чтобы отвратить гнев Божий. Самуил стремится утвердить людей в их религии. Из чего бы мы ни делали бога, мы обнаружим, что это обманывает нас.

Твари на своих местах хороши, но когда они поставлены на место Бога, они тщеславны. Израильтяне только просили Самуила молиться за них, но он делал больше, чтобы научить их. Он настаивает на том, чтобы они были связаны благодарностью служить Богу, учитывая, какие великие дела Он сделал для них. Израильтяне были обязаны служить Богу: не думая о том, что Господь сделает против них, если они по-прежнему будут поступать нечестиво. Поэтому Самуил, как верный сторож, предупредил их и так отдал душу свою. Если мы подумаем о том, какие великие дела Господь совершил для нас, особенно в великом деле искупления, мы не можем нуждаться ни в мотивах, ни в ободрении, ни в помощи в служении Ему.

Сегодня люди ищут власть во всех неправильных местах, чтобы дать себе преимущество, когда возникает проблема или негативная ситуация. Многие религиозные люди не возражают против того, чтобы получать молитвы от других, особенно от других религий: от живого Бога или нет. Однако эти люди не понимают, кто стоит за этими богами или с чем они сталкиваются. Многие люди, такие как Адам и Ева, сталкиваются с обманом и рискуют своей жизнью. Иногда заботливые люди, такие как Самуил, приходят в нашу жизнь, чтобы помочь нам не пойти по неправильному пути, но мы не обращаем на это внимания или, может быть, даже игнорируем его.

Не відверніться в сторону до марних речей

У Першому Самуїлі, розділ дванадцятий, вірш двадцять перший, Самуїл застерігав ізраїльтян не слідувати за марними та безсилими богами-ідолами. Тільки Господь міг надати їм допомогу, якої вони потребували в будь-якій кризі. Багато з тих, хто не хоче, щоб Христос царював над ними, все ж були б раді, що Він заступився за них, щоб відвернути гнів Божий. Самуїл прагне утвердити людей у їхній релігії. З чого б ми не зробили бога, ми побачимо, що це обманює нас.

Створіння на своїх місцях хороші, але коли їх ставлять на місце Бога, вони марнославні. Ізраїльтяни лише просили Самуїла молитися за них, але він зробить більше, щоб навчити їх. Він закликає, щоб вони були зв’язані вдячністю служити Богові, враховуючи, які великі справи Він зробив для них. Ізраїльтяни були зобов’язані служити Богові, не думаючи про те, що Господь зробить проти них, якщо вони все ще чинитимуть злочестиво. Тому Самуїл, як вірний сторож, попередив їх і так визволив свою душу. Якщо ми розмірковуємо, які великі справи Господь зробив для нас, особливо у великій роботі викуплення, то не можемо не хотіти ні мотивації, ні підбадьорення, ні допомоги у служінні Йому.

Сьогодні люди шукають владу у всіх неправильних місцях, щоб дати собі перевагу при виникненні проблеми або негативної ситуації. Багато релігійних людей не проти отримати молитву від інших, особливо від інших релігій: від живого Бога чи ні. Однак ці люди не усвідомлюють, хто стоїть за цими богами або з чим вони стикаються. Багато людей, як Адам і Єва, відчувають обман і ризикують своїм життям. Іноді турботливі люди, такі як Самуїл, приходять у наше життя, щоб допомогти нам не дати нам піти хибним шляхом, але ми не звертаємо уваги або, можливо, навіть ігноруємо це.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *