Rebellion….witchcraft

In First Samuel, chapter fifteen, verse twenty-three, introduces rebellion which derives from disobedience that is the opposite of obedience. To commit such a sin involves rejecting or not following or modifying instructions from our perspective. Rebellion against God’s Word is sin in that both involve a rejection of God’s lordship and determining the outcome of things in a manner other than God’s way. Moreover, both sins take transgressors out from under God’s protection and put them under the destructive power of Satan and evil spirits.
Witchcraft is a sin in that a person seeks to manipulate events, people, or the future through the spirits of the departed dead, as in Leviticus nineteen, verse twenty-six, Deuteronomy eighteen, nine through twelve. Rebellion is like witchcraft because it involves not following instructions accordingly and manipulating what God said for a follower to perform or deliver. Similar to the challenge of parents raising their children. Both mother and father are responsible for teaching them the value of obedience, while the kids must respond to following righteous instructions. To honor father and mother is the fifth commandment in the Bible which the kids must uphold in a godly household environment to reduce the opportunity of rebellion.
Saul’s case is the result of being rebellious. The disqualification from being king and the consequent rejection of his dynasty did not mean that God had forever rejected Saul personally. Although the restoration of Saul’s position as king would never happen again, he could still receive forgiveness and enjoy a saving relationship with God by sincerely repenting and serving the Lord as he did in twenty-four to twenty-five and verse thirty-one.
The same principle operates under the new covenant. A spiritual leader may fail morally and reject permanently by God from his spiritual office, yet be open to complete forgiveness, salvation, and fellowship with God.

Восстание.... колдовство

В двадцать третьем стихе пятнадцатой главы книги Царств говорится о мятеже, проистекающем из непослушания, противоположного послушанию. Совершение такого греха означает отвержение или неследование инструкциям или изменение с нашей точки зрения. Восстание против Божьего Слова является грехом в том смысле, что и то, и другое связано с отвержением Божьего господства и определением исхода вещей не так, как Божьим путем. Более того, оба греха выводят беззаконников из-под Божьей защиты и ставят их под разрушительную силу сатаны и злых духов.

Колдовство является грехом в том смысле, что человек стремится манипулировать событиями, людьми или будущим через духов умерших умерших, как в Левите девятнадцать, стих двадцать шестой, Второзаконие восемнадцатое, с девятого по двенадцатый. Восстание похоже на колдовство, потому что оно включает в себя несоблюдение инструкций и манипулирование тем, что Бог сказал последователю, чтобы он выполнил или выполнил. Похоже на проблему родителей, воспитывающих своих детей. И мать, и отец несут ответственность за то, чтобы научить их ценить послушание, в то время как дети должны реагировать на следование праведным наставлениям. Почитание отца и матери – это пятая заповедь в Библии, которую дети должны соблюдать в благочестивой домашней обстановке, чтобы уменьшить возможность восстания.

Случай Саула является результатом мятежа. Лишение права быть царем и последующее отвержение его династии не означало, что Бог навсегда отверг Саула лично. Хотя восстановление положения Саула как царя больше никогда не произойдет, он все еще мог получить прощение и наслаждаться спасительными отношениями с Богом, искренне каяясь и служа Господу, как он это делал в двадцать четвертом и двадцать пятом стихе тридцать первом.

Тот же принцип действует и в новом завете. Духовный лидер может потерпеть моральную неудачу и навсегда отвергнуть Богом свое духовное служение, но быть открытым для полного прощения, спасения и общения с Богом.

Повстання.... Чаклунство

У Першому Самуїлі, розділ п’ятнадцятий, вірш двадцять третій, вводить бунт, який походить від непослуху, протилежного послуху. Вчинити такий гріх означає відкинути або не слідувати або змінити вказівки з нашої точки зору. Бунт проти Божого Слова є гріхом, оскільки обидва включають відмову від Божого панування та визначення результату речей не Божим способом. Крім того, обидва гріхи виводять грішників з-під Божого захисту і піддають їх руйнівній силі сатани і злих духів.

Чаклунство – це гріх, який полягає в тому, що людина прагне маніпулювати подіями, людьми або майбутнім за допомогою духів померлих, як у Левіт дев’ятнадцять, вірш двадцять шостий, Повторення Закону вісімнадцять, з дев’яти по дванадцять. Бунт схожий на чаклунство, тому що він включає в себе недотримання відповідних інструкцій і маніпулювання тим, що Бог сказав послідовнику. Подібно до виклику батьків, які виховують своїх дітей. І мати, і батько несуть відповідальність за навчання їх цінності послуху, в той час як діти повинні реагувати на виконання праведних настанов. Шанувати батька і матір – це п’ята заповідь у Біблії, яку діти повинні дотримуватися в благочестивому домашньому середовищі, щоб зменшити можливість бунту.

Випадок Саула є результатом бунту. Позбавлення права бути царем і, як наслідок, відмова від його династії не означали, що Бог назавжди відкинув Саула особисто. Хоча відновлення становища Саула як царя ніколи не повториться, він все одно міг отримати прощення і насолоджуватися спасительними стосунками з Богом, щиро покаявшись і служачи Господу, як він це робив у двадцять чотири-двадцять п’ять і вірші тридцять першому.

Той самий принцип діє і в новому пакті. Духовний лідер може зазнати моральної невдачі та назавжди відкинутися Богом зі свого духовного обов’язку, але бути відкритим для повного прощення, спасіння та спілкування з Богом.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *