Hannah prayed

In First Samuel, chapter Two, verse one, Hannah’s prophetic song celebrates God’s providential care of those who remain faithful to Him. She rejoiced in His salvation, for He is holy, and alone is God. All followers of the Lord Jesus should trust the Lord’s way with them. Anything that He allows to come into our lives should be brought to Him in prayer with complete confidence that nothing will separate us from His love, but He will ultimately bring good out of what happens to us.
“Prayed” is not quite in the sense in which we generally understand prayer. Hannah’s prayer here asks for nothing; it is a song of thanksgiving for the past, a song that passes into expressions of sure confidence for the future. Hannah was an unhappy woman. Her life had been, she thought, a failure. Hannah’s dearest hopes had been baffled, vexed, tormented, and utterly cast down. Hannah had fled to the Rock of Israel for help, and in the eternal pity of the divine Friend of her people, she had found rest and then joy.
Out of Hannah’s individual experience, the Spirit of the Lord taught her to discern the general laws of the Divine economy. She had personal experience of the gracious government of the kind, all-pitiful God. Hannah’s mercies were a pledge to her in which the nation was comforted by Jehovah. It was a sign by which she discerned how the eternal not only always delivered the individual sufferer who turned to Him but would, at times, be ready to aid and deliver His people.
These beautiful thoughts the Spirit of the Lord first planted in Hannah’s heart and then gave her lips grace and power to utter them in the sublime language of her hymn, which became one of the loved songs of the people, and as such was handed down from father to son, from generation to generation, in Israel, in the very words which first fell from the blessed mother of the child-prophet in her quiet home.

Ханна молилась

В Первой Царств, глава вторая, стих первый, пророческая песня Анны прославляет Божью провиденциальную заботу о тех, кто остается верным Ему. Она радовалась Его спасению, ибо Он свят, и только Бог. Все последователи Господа Иисуса должны доверять им путь Господа. Все, что Он позволяет войти в нашу жизнь, должно быть принесено Ему в молитве с полной уверенностью, что ничто не отделит нас от Его любви, но в конечном итоге Он принесет добро из того, что с нами происходит.

«Молился» не совсем в том смысле, в котором мы обычно понимаем молитву. Молитва Ханны здесь ничего не просит; это песня благодарения за прошлое, песня, которая переходит в выражение уверенности в завтрашнем дне. Ханна была несчастной женщиной. Она думала, что ее жизнь была неудачной. Самые дорогие надежды Ханны были сбиты с толку, раздражены, мучены и полностью отброшены. Ханна бежала к Скале Израиля за помощью, и в вечной жалости божественного Друга своего народа она обрела покой, а затем радость.

Исходя из личного опыта Ханны, Дух Господа научил ее различать общие законы Божественного домостроительства. У нее был личный опыт милостивого правительства доброго, всежалкого Бога. Милости Ханны были залогом для нее, в котором народ был утешен Иеговой. Это был знак, по которому она поняла, как вечное не только всегда освобождает отдельного страдальца, который обращается к Нему, но иногда будет готово помочь и освободить Его народ.

Эти прекрасные мысли Дух Господень сначала вложил в сердце Ханны, а затем дал ее устам благодать и силу произносить их на возвышенном языке ее гимна, который стал одной из любимых песен народа, и как таковой передавался от отца к сыну, из поколения в поколение, в Израиле, в тех самых словах, которые впервые упали от блаженной матери ребенка-пророка в ее тихом доме.

Ханна молилася

У Першому Самуїлі, розділ другий, вірш перший, пророча пісня Анни прославляє Божу провіденційну турботу про тих, хто залишається вірним Йому. Вона раділа Його спасінню Його, бо Він святий і єдиний є Бог. Усі послідовники Господа Ісуса повинні довіряти їм Господній шлях. Все, що Він дозволяє увійти в наше життя, має приноситися Йому в молитві з цілковитою впевненістю, що ніщо не розлучить нас з Його любов’ю, але Він зрештою принесе добро з того, що відбувається з нами.

«Молилися» не зовсім в тому сенсі, в якому ми взагалі розуміємо молитву. Молитва Анни тут нічого не просить; Це пісня подяки за минуле, пісня, яка переходить у вираження впевненості в майбутньому. Ханна була нещасною жінкою. Її життя було, як вона думала, провальним. Найдорожчі надії Ханни були збентежені, збентежені, змучені і цілковито відкинуті. Анна втекла до Скелі Ізраїля за допомогою, і у вічній жалості божественного Друга свого народу вона знайшла спокій, а потім і радість.

З особистого досвіду Анни Дух Господа навчив її розпізнавати загальні закони Божественної ікономії. Вона мала особистий досвід милостивого правління доброго, всежалюгідного Бога. Милості Анни були для неї запорукою, в якій народ був втішений Єговою. Це був знак, завдяки якому вона зрозуміла, що вічне не тільки завжди визволяло окремого страждальця, який звертався до Нього, але іноді був готовий допомогти і визволити Його народ.

Ці прекрасні думки Дух Господній спочатку посіяв у серці Анни, а потім дав її вустам благодать і силу вимовляти їх піднесеною мовою її гімну, який став однією з улюблених пісень народу і таким чином передавався від батька до сина, з покоління в покоління в Ізраїлі, в тих самих словах, які першими випали від Пресвятої Матері дитини-пророка в її тихому домі.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *