God forbid that I should sin against the Lord in ceasing to pray

In First Samuel, chapter twelve, verse twenty-three, Samuel was a man of prayer. He was born in answer to his mother’s prayer: as in chapter one, verses ten through twenty. He prayed for God’s people and, over prayer, saw Israel deliver them from their enemy in chapter seven, verses five to fourteen. Samuel prayed when Israel rejected God in chapter eight, verse six. He prayed continually for God’s people to fear the Lord and serve Him truthfully, as in chapter twelve, verses twenty-three to twenty-four. Psalms ninety verse six states, “Moses and Aaron among his priests, and Samuel among them that call upon his name; they called upon the LORD, and he answered them.”
Jeremiah fifteen verse one indicates that Samuel as an intercessor, had the same stature before God as Moses. He understood the nature, significance, and power of intercessory prayer and considered it a sin to stop interceding. The message sets a glorious example to all rulers, showing them that they should not be led astray by the ingratitude of their subordinates or subjects: and give up on that account all interest in their welfare but should persevere all the more in their anxiety for them. Prophet Jeremiah as having extraordinary power with Him, and why? They prayed for their enemies.
Today, ceasing to pray for others is the priority and duty of believers to help them eventually come to believe and be on the Lord’s side. All human beings are born of sin from the time we exist. However, it was because of significant others that prayed for us to help leave the darkness into the marvelous light of God. Others around us begin with prayer to God for them, followed by our actions which speak louder than words when we are around them. Pray to keep them from falling.

Не дай Бог, чтобы я согрешил против Господа, перестав молиться

В двадцать третьем стихе двадцать третьей главы Первой книги Царств Самуил был человеком молитвы. Он родился в ответ на молитву своей матери: как и в первой главе, стихи с десятого по двадцатый. Он молился за Божий народ и за молитвой увидел, как Израиль избавил его от врага в седьмой главе, стихах с пятой по четырнадцатую. Самуил молился, когда Израиль отверг Бога в восьмой главе, шестом стихе. Он непрестанно молился о том, чтобы народ Божий боялся Господа и служил Ему истинно, как в двенадцатой главе, стихах с двадцать третьего по двадцать четвертый. В шестом стихе Псалма говорится: «Моисей и Аарон среди священников его и Самуил среди призывающих имя его; они воззвали к Господу, и Он ответил им».

В пятнадцатом стихе Иеремии указано, что Самуил, как заступник, имел перед Богом тот же статус, что и Моисей. Он понимал природу, значение и силу заступнической молитвы и считал грехом прекращать ходатайствовать. Послание подает славный пример всем правителям, показывая им, что они не должны сбиваться с пути неблагодарностью своих подчиненных или подданных и отказываться от всякой заботы о своем благополучии, но должны еще больше беспокоиться о них. Пророк Иеремия как обладающий необычайной силой с Ним, и почему? Они молились за своих врагов.

Сегодня прекращение молитвы за других является приоритетом и обязанностью верующих помочь им в конечном итоге прийти к вере и быть на стороне Господа. Все люди рождаются от греха с того времени, как мы существуем. Тем не менее, это было из-за того, что значимые люди молились о том, чтобы мы помогли нам покинуть тьму в чудесном свете Божьем. Окружающие нас люди начинают с молитвы к Богу за них, за которой следуют наши действия, которые говорят громче, чем слова, когда мы находимся рядом с ними. Молитесь, чтобы они не упали.

Не дай Боже, щоб я згрішив проти Господа, переставши молитися

У Першому Самуїлі, розділ дванадцятий, вірш двадцять третій, Самуїл був людиною молитви. Він народився у відповідь на молитву матері: як і в першому розділі, вірші з десятого по двадцятий. Він молився за Божий народ і над молитвою побачив, як Ізраїль визволив їх від ворога в сьомому розділі, вірші п’ятий-чотирнадцятий. Самуїл молився, коли Ізраїль відкинув Бога у восьмому розділі, вірші шостому. Він постійно молився, щоб Божий народ боявся Господа і служив Йому правдиво, як у дванадцятому розділі, вірші двадцять третьому-двадцять четвертому. Псалми дев’яносто вірш шостий говорить: “Мойсей і Аарон серед священиків його, і Самуїл серед тих, хто закликає його ім’я; вони прикликали Господа, і Він відповів їм”.

П’ятнадцятий вірш першого вірша Єремії вказує на те, що Самуїл, як заступник, мав такий самий зріст перед Богом, як і Мойсей. Він розумів природу, значення і силу заступницької молитви і вважав гріхом припиняти заступатися. Послання подає славний приклад усім правителям, показуючи їм, що вони не повинні бути зведені на манівці невдячністю своїх підлеглих або підданих: і відмовитися від цього будь-якого інтересу до їхнього благополуччя, але повинні ще більше терпіти свою тривогу за них. Пророк Єремія має надзвичайну владу з Ним, і чому? Вони молилися за своїх ворогів.

Сьогодні припинення молитися за інших є пріоритетом і обов’язком віруючих, щоб допомогти їм зрештою повірити і стати на бік Господа. Всі люди народжуються від гріха з того часу, як ми існуємо. Однак саме завдяки важливим іншим молилися ми, щоб ми допомогли залишити темряву в дивовижному світлі Бога. Інші навколо нас починають з молитви до Бога за них, а потім наші дії, які говорять голосніше за слова, коли ми поруч з ними. Моліться, щоб вони не впали.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *