Cease not to cry unto the Lord

In First Samuel, chapter seven, verse eight, we, as believers throughout our lives, victory over our spiritual adversaries depends on unceasing prayer to God. Prayer brings God into every aspect of our lives: our work, plan, family, problems, and successes. To fail to pray opens us up to Satan’s attack and our defeat. Samuel’s response to the people’s request was to offer a lamb as a burnt offering which signifies renewed dedication to the Lord and to offer prayers to the Lord on behalf of the people.
The Philistines invaded Israel. When sinners begin to repent and reform, they must expect Satan will muster all his force against them and set his instruments at work to the utmost to oppose and discourage them. The Israelites earnestly beg Samuel to pray for them. Oh, what a comfort it is to all believers that our great Intercessor above never ceases and is never silent! For he always appears in the presence of God for us. Samuel’s sacrifice, without his prayer, had been an empty shadow. God gave a gracious answer. And Samuel erected a memorial of this victory, to the glory of God, and to encourage Israel.
Today and now, believers must pray daily, throughout the day, over any situation that God will intervene in whatever problems we face and allow circumstances to go in our favor. Even during a moment, we can speak in our hearts when we are doing something, and it seems to be not going right that we will commune with God within even if we must go through it that He will carry us through safely. In a believer’s life, things will not always be smooth, and we will face adversity. However, the main thing is we always have that open communication with our Lord and Savior, Jesus Christ.
For believers, it is significant to continue praying even if we are enjoying a victory, a miracle, or if something good happens because the evil one is constantly attempting to bring us down. However, praying to God to cover your day, family, travel, friends, neighborhood, government, and country will disrupt the enemy’s intentions and make it difficult.

Перестань взывать к Господу

В восьмом стихе седьмой главы Книги Царств мы, верующие на протяжении всей нашей жизни, побеждаем наших духовных противников от непрестанной молитвы к Богу. Молитва приносит Бога во все аспекты нашей жизни: в нашу работу, план, семью, проблемы и успехи. Если мы не молимся, мы становимся жертвами нападения сатаны и нашего поражения. Ответ Самуила на просьбу народа состоял в том, чтобы принести ягненка во всесожжение, что означает новую преданность Господу, и вознести молитвы Господу от имени народа.

Филистимляне вторглись в Израиль. Когда грешники начинают каяться и исправляться, они должны ожидать, что сатана соберет против них всю свою силу и приложит все усилия, чтобы противостоять им и обескуражить их. Израильтяне усердно умоляют Самуила помолиться за них. О, какое утешение для всех верующих, что наш великий Заступник никогда не умолкает и никогда не молчит! Ибо Он всегда является в присутствии Бога для нас. Жертва Самуила, без его молитвы, была пустой тенью. Бог дал милостивый ответ. И Самуил воздвиг памятник этой победе во славу Божью и для ободрения Израиля.

Сегодня и сейчас верующие должны молиться ежедневно, в течение дня, о любой ситуации, чтобы Бог вмешался в любые проблемы, с которыми мы сталкиваемся, и позволил обстоятельствам пойти в нашу пользу. Даже в какой-то момент мы можем говорить в наших сердцах, когда мы что-то делаем, и, кажется, неправильно, что мы будем общаться с Богом внутри, даже если нам придется пройти через это, чтобы Он благополучно провел нас. В жизни верующего не всегда все будет гладко, и мы столкнемся с невзгодами. Но главное, что у нас всегда есть это открытое общение с нашим Господом и Спасителем Иисусом Христом.

Для верующих важно продолжать молиться, даже если мы наслаждаемся победой, чудом или случаем, если происходит что-то хорошее, потому что лукавый постоянно пытается сбить нас с толку. Однако молитва Богу о том, чтобы Он охватил ваш день, семью, путешествие, друзей, окрестности, правительство и страну, нарушит намерения врага и затруднит его.

Перестаньте не волати до Господа

У Першому Самуїлі, сьомому розділі, вірші восьмому, ми, як віруючі протягом усього нашого життя, перемога над нашими духовними супротивниками залежить від невпинної молитви до Бога. Молитва приводить Бога в усі аспекти нашого життя: роботу, план, сім’ю, проблеми та успіхи. Нездатність молитися відкриває нас для нападу сатани і нашої поразки. Відповідь Самуїла на прохання людей полягала в тому, щоб принести ягня як цілопалення, що означає відновлення відданості Господу, і підносити молитви Господу за людей.

Филистимляни вторглися в Ізраїль. Коли грішники почнуть каятися і виправлятися, вони повинні очікувати, що сатана збере всю свою силу проти них і максимально застосує свої знаряддя, щоб протистояти їм і знеохочувати їх. Ізраїльтяни щиро благають Самуїла молитися за них. О, яка втіха для всіх віруючих, що наш великий Заступник нагорі ніколи не перестає і ніколи не мовчить! Бо він завжди з’являється перед нами в присутності Бога. Жертва Самуїла без його молитви була порожньою тінню. Бог дав милостиву відповідь. І Самуїл спорудив пам’ятник цій перемозі, на славу Божу і щоб підбадьорити Ізраїль.

Сьогодні і зараз віруючі повинні молитися щодня, протягом дня, про будь-яку ситуацію, щоб Бог втрутився в будь-які проблеми, з якими ми стикаємося, і дозволив обставинам піти на нашу користь. Навіть у якийсь момент ми можемо говорити серцем, коли щось робимо, і, здається, це неправильно, що ми будемо спілкуватися з Богом всередині, навіть якщо нам доведеться пройти через це, щоб Він благополучно провів нас. У житті віруючої людини не завжди все буде гладко, і ми зіткнемося з труднощами. Але головне, що ми завжди маємо це відкрите спілкування з нашим Господом і Спасителем Ісусом Христом.

Для віруючих важливо продовжувати молитися, навіть якщо ми насолоджуємося перемогою, чудом або якщо відбувається щось хороше через те, що лукавий постійно намагається нас збити. Однак молитва до Бога, щоб він охопив ваш день, сім’ю, подорожі, друзів, сусідство, уряд і країну, порушить наміри ворога і ускладнить його.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *