Arise anoint him

In First Samuel, chapter sixteen, verse twelve, David, at an early age, develops a heart and desire for God as His spiritual Shepherd. David’s enthusiasm for God was why the Lord chose him as Israel’s next king.
It was strange that Samuel, who had been so disappointed in Saul, whose countenance and stature recommended him, should judge another man by that rule. We can tell how men look, but God can tell what they are. He evaluates men by the heart.
We often form mistaken judgments of characters, but the Lord values only the faith, fear, and love planted in the heart beyond human discernment. And God does not favor our children according to our fond partiality, but often most honors and blesses those with little regard. David, at length, was pitched upon. He was the youngest of the sons of Jesse: his name signifies Beloved. He was a type of God’s beloved Son.
It should seem David was least set by of all the sons of Jesse. However, the Spirit of the Lord came upon David from that day forward. His anointing was not an empty ceremony. A Divine power went with that instituted sign. He found himself advanced in wisdom and courage, with all the qualifications of a prince, though not in his outward circumstances. That would satisfy him that his election was of God.
The best evidence of our predestination to the kingdom of glory is with the Spirit of promise and experience of a work of grace in our hearts: Receiving the seal and approval from God. To receive consideration for a position in the house of God begins with our hearts. How are we towards the Holy One? How is our relationship with the Trinity? How are we with our neighbors and our behavior towards strangers?

Встаньте, помажьте его;

В двенадцатом стихе шестнадцатой главы Первой книги Царств Давид в раннем возрасте развивает сердце и желание видеть Бога Своим духовным Пастырем. Энтузиазм Давида по отношению к Богу был причиной того, что Господь избрал его следующим царем Израиля. Было странно, что Самуил, который так разочаровался в Сауле, чье лицо и рост рекомендовали его, судил другого человека по этому правилу. Мы можем сказать, как выглядят люди, но Бог может сказать, что они из себя представляют. Он оценивает мужчин сердцем.

Мы часто формируем ошибочные суждения о характерах, но Господь ценит только веру, страх и любовь, заложенные в сердце за пределами человеческой проницательности. И Бог не благоволит к нашим детям из-за нашей нежной пристрастности, но часто больше всего почитает и благословляет тех, кто не заботится о них. В конце концов Давид был подвергнут критике. Он был младшим из сыновей Иессея: его имя означает Возлюбленный. Он был прообразом возлюбленного Сына Божьего.

По-видимому, Давид был наименее настроен из всех сыновей Иессея. Однако с того дня Дух Господень сошел на Давида. Его помазание не было пустой церемонией. Божественная сила сопутствовала этому установленному знамению. Он обнаружил, что продвинулся в мудрости и мужестве, со всеми качествами принца, хотя и не в своих внешних обстоятельствах. Это убедило бы его в том, что его избрание было от Бога.

Лучшим доказательством нашего предназначения к Царству славы является Дух обетования и опыт работы благодати в наших сердцах: получение печати и одобрения от Бога. Получение внимания о положении в доме Божьем начинается с нашего сердца. Как мы относимся к Святому? Как складываются наши отношения с Троицей? Как мы относимся к нашим соседям и как мы относимся к незнакомцам?

Устань, помажи його;

У Першому Самуїлі, шістнадцятому розділі, вірші дванадцятому, Давид у ранньому віці розвиває серце та бажання Бога як Свого духовного Пастиря. Ентузіазм Давида щодо Бога був причиною того, що Господь обрав його наступним царем Ізраїлю. Було дивно, що Самуїл, який був так розчарований у Саулі, чиє обличчя і зріст рекомендували йому, мав судити іншу людину за цим правилом. Ми можемо сказати, як виглядають люди, але Бог може сказати, якими вони є. Він оцінює чоловіків напам’ять.

Ми часто формуємо помилкові судження про характери, але Господь цінує лише віру, страх і любов, посіяні в серці, які неможливо зрозуміти людині. І Бог не благоволить нашим дітям відповідно до нашої любові, але часто найбільше шанує і благословляє тих, хто не звертає уваги. Давид, нарешті, був накинутий. Він був наймолодшим з синів Єссея: його ім’я означає Коханий. Він був типом улюбленого Божого Сина.

Має здатися, що Давид був найменш поставлений з усіх синів Єссея. Однак Дух Господа зійшов на Давида з того дня. Його помазання не було порожньою церемонією. Божественна сила йшла з цим встановленим знаком. Він виявився просунутим у мудрості та мужності, з усіма якостями князя, хоча й не в його зовнішніх обставинах. Це задовольнило б його, що його обрання було від Бога.

Найкращим доказом нашого призначення до царства слави є Дух обіцяння і досвід діла благодаті в наших серцях: отримання печатки і схвалення від Бога. Розгляд становища в домі Бога починається з нашого серця. Як ми ставимося до Святого? Як складаються наші стосунки з Трійцею? Як справи у нас з ближніми і наша поведінка по відношенню до незнайомих людей?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *