A man after His own heart

In First Samuel, chapter thirteen, verse fourteen, David was a man after God’s heart in many ways. He was a man of spiritual hunger and holy passion for God. However, out of David’s life of prayer and spiritual intimacy with God, he wrote many psalms. In contrast to Saul, his desire to please God was more important than his desire for greatness in the eyes of the people. He had an unshakable confidence in God’s faithfulness and purpose for his life.
David had great courage because he was a man of great faith even from his youth, doing many mighty exploits for God in chapter seventeen, verses thirty-four through thirty-seven. He was humble before God and the people amid great success, as in eighteen, twelve through eighteen. David diligently sought God’s face and counsel in childlike dependence in Chapters twenty-three, verses two, four, chapter thirty, verse eight, Second Samuel Two, stanza one, and Chapter Five, verses nineteen and twenty-three, respectively. David was a zealous worshiper of God and directed all of Israel to do the same, as in First Chronicles chapters fifteen through sixteen. He was a mighty man of valor, as described in chapter sixteen, verse eighteen, and a loyal man who inspired loyalty and courage in others in chapter twenty, verse two, Second Samuel nine, and First Chronicles eleven.
David waited patiently in the wilderness before God to fulfill His promises. He humbly recognized that God was the real King of Israel and that he was only God’s representative in Second Samuel five verse twelve. In his public duty, he sought to honor God and carry out His will, as in Acts thirteen, verse twenty-two. However, this does not mean that David was perfect and flawless. In later life, David causes God deep grief by committing flagrant sins of adultery and murder in Second Samuel eleven and by numbering the people presumptuously as in First Chronicles twenty-one, one through seven. Each action brought God’s judgment, much sorrow, and grave consequences of sin. Yet even then, David demonstrated a humble, teachable spirit that enabled him to receive correction as in Second Samuel twelve, seven through thirteen, and First Chronicles twenty-one, eight through seventeen, respectively.

Человек по сердцу Своему

В четырнадцатом стихе Первой книги Царств Давид был человеком по сердцу Бога во многих отношениях. Он был человеком духовного голода и святой страсти к Богу. Однако из молитвенной жизни Давида и духовной близости с Богом он написал много псалмов. В отличие от Саула, его желание угодить Богу было важнее его стремления к величию в глазах народа. У него была непоколебимая уверенность в Божьей верности и цели в его жизни.

Давид обладал великим мужеством, потому что он был человеком великой веры еще с юности, совершив много великих подвигов для Бога в семнадцатой главе, стихах с тридцать четвертого по тридцать седьмой. Он был смирен перед Богом и народом на фоне большого успеха, как в восемнадцать, с двенадцати до восемнадцати. Давид усердно искал Божьего лица и совета в детской зависимости в двадцать третьей главе, стихах второй, четвертой, тридцатой главе, восьмом стихе, второй книге Царств, первой строфе и пятой главе, девятнадцатом и двадцать третьем стихах соответственно. Давид был ревностным поклонником Бога и велел всему Израилю делать то же самое, как в Первой книге Паралипоменон с пятнадцатой по шестнадцатую главы. Он был могучим мужем доблести, как описано в шестнадцатой главе, восемнадцатом стихе, и верным человеком, который внушал верность и мужество другим в двадцатой главе, втором стихе, девятом стихе второй книги Царств и одиннадцатой главе Первой книги Паралипоменон.

Давид терпеливо ждал в пустыне перед Богом, чтобы исполнить Его обещания. Он смиренно признал, что Бог был настоящим Царем Израиля и что Он был только представителем Бога во второй книге Царств, пятом стихе двенадцатом. В своем общественном долге он стремился прославлять Бога и исполнять Его волю, как в Деяниях тринадцати, стих двадцать второй. Однако это не означает, что Давид был совершенен и безупречен. В более позднем возрасте Давид причиняет Богу глубокую скорбь, совершая вопиющие грехи прелюбодеяния и убийства во второй книге Царств одиннадцать и самонадеянно нумеруя людей, как в Первой книге Паралипоменон, двадцать один, от одного до семи. Каждое действие влекло за собой Божий суд, много печали и тяжкие последствия греха. Тем не менее, даже тогда Давид продемонстрировал смиренный дух, который позволил ему получить исправление, как во второй книге Царств двенадцать, с седьмого по тринадцать, и в Первой книге Паралипоменон двадцать один, с восьми по семнадцать соответственно.

Людина за власним серцем

У Першому Самуїлі, розділ тринадцятий, вірш чотирнадцятий, Давид багато в чому був людиною за Божим серцем. Він був людиною духовного голоду і святої пристрасті до Бога. Однак з молитовного життя і духовної близькості з Богом Давид написав багато псалмів. На відміну від Савла, його бажання догодити Богові було важливішим за прагнення до величі в очах людей. Він мав непохитну впевненість у Божій вірності та меті свого життя.

Давид мав велику мужність, тому що він був людиною великої віри навіть з юності, зробивши багато могутніх подвигів для Бога в сімнадцятому розділі, вірші з тридцяти четвертого по тридцять сьомий. Він був смиренним перед Богом і народом серед великого успіху, як у вісімнадцять, дванадцять-вісімнадцять. Давид старанно шукав Божого обличчя і поради щодо дитячої залежності в розділах двадцять третьому, віршах другому, четвертому, тридцятому розділі, восьмому вірші Самуїла другому, строфі першій і п’ятій, віршах дев’ятнадцятому і двадцять третьому відповідно. Давид ревно поклонявся Богові і наказав усьому Ізраїлю робити те саме, як у розділах п’ятнадцятої-шістнадцятої книги Першої хроніки. Він був могутньою людиною доблесті, як описано в шістнадцятому розділі, вісімнадцятому вірші, і вірною людиною, яка надихала на вірність і мужність інших у двадцятому розділі, другому вірші другому, другому Самуїлові дев’ятому та одинадцятому перших хроніках.

Давид терпеливо чекав у пустині перед Богом, щоб виконати Його обіцяння. Він смиренно визнав, що Бог був справжнім Царем Ізраїлю і що він був лише представником Бога в п’ятому вірші дванадцятого Другого Самуїла. Виконуючи свій громадський обов’язок, він прагнув шанувати Бога і виконувати Його волю, як у Дії тринадцятому, вірш двадцять другий. Однак це не означає, що Давид був досконалим і бездоганним. У подальшому житті Давид заподіює Богові глибоке горе, вчиняючи кричущі гріхи перелюбу та вбивства в Другому Самуїла одинадцятому та перераховуючи людей самовпевнено, як у Першій хроніці, двадцять один, з одного по сім. Кожна дія приносила Божий суд, багато смутку та тяжких наслідків гріха. Однак навіть тоді Давид виявив смиренний, здатний навчати дух, який дозволив йому отримати виправлення, як у Другому Самуїлові дванадцять, з сьомого по тринадцять, і в Перших хроніках двадцять один, з восьми по сімнадцять відповідно.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *