He saw a woman

In First Samuel, chapter eleven, verse two, records David’s serious spiritual failures and God’s subsequent judgment upon him for the rest of his life. This account of David’s sins and the consequent tragedies in his personal and family life serves as a sad example and warning for the New Testament believer, not just for Israel. Concerning similar events, the Holy Spirit, through the Apostle Paul, emphasizes in First Corinthians ten, verse eleven. Therefore we should take every precaution not to desire evil things.
David’s experience demonstrates how far a person may fall when a person turns away from God and the guidance of the Holy Spirit. When God first called him to be a king, David was a man after God’s heart, as in First Samuel, chapter thirteen, verse fourteen, and Acts fourteen, verse twenty-two, respectively. Striking down Uriah and taking his wife, David despised God and His Word, as in chapter twelve, nine to ten, and First Corinthians ten, verse twelve, accordingly.
Although David repented his sins and received God’s forgiveness, the consequences of his sins did not go away. Likewise, a believer may commit terrible sins. However, through godly sorrow and sincere repentance will receive God’s grace and forgiveness. Nevertheless, one’s relationship with God does not necessarily mean the person will escape temporal punishment or have deliverance from the consequences of specific sins.
God did not condone or excuse David’s sins under the pretense that David was only human, that his sins were merely weaknesses or human failures, or that he, as the king, could understandably resort to evil or cruelty. The recorded events reveal that he did not have to do what he did. Even in the imperfect redemption of the old covenant, people such as the prophet Samuel manifested persevering loyalty to and faith in God through the grace available to them. The correct response to sin is to repent in all sincerity, to come to God to receive forgiveness, grace, and mercy, as in Psalms fifty-one, Hebrews four sixteen, and chapter seven, verse twenty-five. To be willing to accept God’s punishment without sin or rebellion. David recognized and admitted his terrible sin, turned his heart back to God, and accepted discipline.

Он увидел женщину

Во втором стихе одиннадцатой главы книги Царств описываются серьезные духовные неудачи Давида и последующий суд Бога над ним до конца его жизни. Этот рассказ о грехах Давида и последовавших за ними трагедиях в его личной и семейной жизни служит печальным примером и предостережением для новозаветного верующего, а не только для Израиля. Относительно подобных событий Святой Дух через апостола Павла подчеркивает в Первом послании к Коринфянам десятый, стих одиннадцатый. Поэтому мы должны принимать все меры предосторожности, чтобы не желать зла.

Опыт Давида показывает, как далеко может пасть человек, когда он отворачивается от Бога и водительства Святого Духа. Когда Бог впервые призвал его быть царем, Давид был человеком по сердцу Божьему, как в Первой книге Царств, глава тринадцатая, стих четырнадцатый, и Деяния четырнадцатый, стих двадцать два, соответственно. Поразив Урию и взяв его жену, Давид презирал Бога и Его Слово, как в двенадцатой главе, с девятой по десятую, и в десятом стихе двенадцатого Первого послания к Коринфянам.

Хотя Давид покаялся в своих грехах и получил Божье прощение, последствия его грехов не исчезли. Точно так же верующий может совершать ужасные грехи. Однако через печаль ради Бога и искреннее покаяние получит Божью благодать и прощение. Тем не менее, отношения человека с Богом не обязательно означают, что человек избежит временного наказания или избавится от последствий определенных грехов.

Бог не оправдывал и не оправдывал грехи Давида под предлогом того, что Давид был всего лишь человеком, что его грехи были просто слабостями или человеческими неудачами, или что он, как царь, по понятным причинам мог прибегнуть к злу или жестокости. Записанные события показывают, что ему не нужно было делать то, что он сделал. Даже во время несовершенного искупления Ветхого Завета такие люди, как пророк Самуил, проявляли непоколебимую преданность и веру в Бога через доступную им благодать. Правильный ответ на грех состоит в том, чтобы покаяться со всей искренностью, прийти к Богу, чтобы получить прощение, благодать и милость, как в Псалмах пятьдесят один, Евреям четыре шестнадцать и седьмой главе, стих двадцать пятый. Быть готовым принять Божье наказание без греха или мятежа. Давид признал и признал свой ужасный грех, обратил свое сердце к Богу и принял наказание.

Він побачив жінку

У Першому Самуїлі, одинадцятому розділі, вірші другому, описуються серйозні духовні невдачі Давида та подальший Божий суд над ним до кінця його життя. Ця розповідь про гріхи Давида та подальші трагедії в його особистому та сімейному житті служить сумним прикладом і застереженням для віруючих у Новий Завіт, а не лише для Ізраїлю. Щодо подібних подій Святий Дух через апостола Павла наголошує в десятому вірші Першого послання до Коринтян. Тому ми повинні вживати всіх запобіжних заходів, щоб не бажати зла.

Досвід Давида показує, як далеко людина може впасти, коли відвернеться від Бога і проводу Святого Духа. Коли Бог вперше покликав його стати царем, Давид був людиною за Божим серцем, як у Першому Самуїлі, глава тринадцятому, вірш чотирнадцятий, і Дії чотирнадцятому, вірш двадцять другий, відповідно. Убивши Урію і забравши його дружину, Давид зневажав Бога і Його Слово, як у дванадцятому, дев’ятому-десятому розділах, і в першому посланні до Коринтян десять, вірш дванадцятий, відповідно.

Хоча Давид покаявся у своїх гріхах і отримав Боже прощення, наслідки його гріхів не зникли. Так само віруючий може вчинити жахливі гріхи. Однак через смуток для Бога і щире покаяння отримає Божу благодать і прощення. Тим не менше, стосунки з Богом не обов’язково означають, що людина уникне земного покарання або отримає визволення від наслідків конкретних гріхів.

Бог не потурав і не виправдовував гріхи Давида, вдаючи, що Давид був лише людиною, що його гріхи були лише слабкостями чи людськими невдачами, або що він, як цар, зі зрозумілих причин міг вдатися до зла чи жорстокості. Записані події показують, що йому не потрібно було робити те, що він робив. Навіть під час недосконалого викуплення старого завіту такі люди, як пророк Самуїл, виявляли стійку вірність Богові та віру в Нього через доступну їм благодать. Правильною відповіддю на гріх є покаяння з усією щирістю, прихід до Бога, щоб отримати прощення, благодать і милість, як у Псалмах п’ятдесят один, Євреям чотири шістнадцять і сьомому розділі, вірші двадцять п’ятому. Бути готовим прийняти Божу кару без гріха чи бунту. Давид визнав і визнав свій страшний гріх, повернувся серцем до Бога і прийняв покарання.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *