Sons of Belial

In First Samuel, chapter Two, verse twelve, Belial means worthlessness in Hebrew and suggests wickedness. The sons of Eli were wicked men, corrupt ministers in God’s house who used their position as an opportunity for greedy gain and sexual immorality. Father Eli, the high priest, refused to discipline or disqualify them from the priesthood.
The fact Eli’s sons did not know the Lord. How could this be? Hophni and Phinehas were the sons of the priest of Israel and served as priests at the Lord’s Tabernacle. They knew much “about” the Lord and the religion of Israel. Yet they did not know Him in the most significant ways. First, their knowledge of the Lord had never reached the level of trust, believing in, and relying on Him. They did not know the Lord as their God. Second, they did not know God in the sense of taking His commands to heart. They did not obey the law of Moses, even though they were responsible for leading the people of Israel to abide by it.
The pattern is as old as time. Whatever compromises are pardoned by one generation in terms of their faithfulness to the Lord become an even greater indulgence in the generation to follow. The Lord will charge Eli with scorning His sacrifices and offerings, honoring his sons above God as in First Samuel two verse twenty-nine. His sons followed in his footsteps to their destruction.
Today, many leaders who are brought up through the church system, and develop within the church through religious backgrounds, will use past attendance and experience to fulfill their positions. However, despite that, they do not know the Lord for themselves. Having church and fellowshipping with people in the church is good, but no relationship with God does not establish anything but the risk of earthly activity instead of holy action.

Сын Велиала

В двенадцатом стихе второй главы книги Царств Велиал означает «никчемность» на иврите и предполагает нечестие. Сыновья Илия были нечестивыми людьми, развращенными служителями в доме Божьем, которые использовали свое положение как возможность для жадной наживы и сексуальной безнравственности. Отец Илий, первосвященник, отказался наказывать или лишать их священства.

Дело в том, что сыновья Илия не знали Господа. Как такое может быть? Хофни и Финеес были сыновьями священника Израиля и служили священниками в скинии Господней. Они много знали «о» Господе и религии Израиля. Тем не менее, они не знали Его самым значительным образом. Во-первых, их знание о Господе никогда не достигало уровня доверия, веры в Него и доверия к Нему. Они не знали Господа как своего Бога. Во-вторых, они не знали Бога в том смысле, что принимали Его заповеди близко к сердцу. Они не повиновались закону Моисееву, хотя и были ответственны за то, что вели народ Израиля к его соблюдению.

Узор стар как мир. Какие бы компромиссы ни были прощены одним поколением с точки зрения их верности Господу, они становятся еще большей индульгенцией для следующего поколения. Господь обвинит Илия в том, что он пренебрегает Его жертвами и приношениями, почитая своих сыновей выше Бога, как в Первой книге Царств, второй стих двадцать девятый. Его сыновья пошли по его стопам к их гибели.

Сегодня многие лидеры, воспитанные в церковной системе и развивающиеся в церкви благодаря религиозному происхождению, будут использовать прошлую посещаемость и опыт для выполнения своих должностей. Однако, несмотря на это, они не знают Господа для себя. Иметь церковь и общение с людьми в церкви – это хорошо, но никакие отношения с Богом не устанавливают ничего, кроме риска земной деятельности вместо святого действия.

Син Беліала

У першому Самуїлі, другому розділі, вірші дванадцятому, Беліал означає нікчемність на івриті і говорить про злочестивість. Сини Ілія були нечестивими людьми, корумпованими служителями в Божому домі, які використовували своє становище як можливість для жадібної наживи та сексуальної аморальності. Батько Ілій, первосвященик, відмовився дисциплінувати або позбавляти їх права священства.

Справа в тому, що сини Ілія не знали Господа. Як таке могло бути? Хофні і Фінехас були синами священика Ізраїля і служили священиками у Господній скинії. Вони багато знали “про” Господа і релігію Ізраїля. Однак вони не знали Його найважливішим чином. По-перше, їхнє знання про Господа ніколи не досягало рівня довіри, віри в Нього і покладання на Нього. Вони не знали Господа як свого Бога. По-друге, вони не знали Бога в сенсі прийняття Його заповідей близько до серця. Вони не слухалися закону Мойсея, хоча й несли відповідальність за те, щоб вести народ Ізраїля дотримуватися його.

Візерунок старий як час. Будь-які компроміси, прощені одним поколінням щодо їхньої вірності Господу, стають ще більшою індульгенцією для наступного покоління. Господь звинуватить Ілія в зневазі до Його жертв і жертвоприношень, шануючи своїх синів вище Бога, як у другому вірші двадцять дев’ятого Першого Самуїла. Його сини пішли по його стопах до їх знищення.

Сьогодні багато провідників, які виховуються через церковну систему і розвиваються в церкві через релігійне походження, будуть використовувати минуле відвідування і досвід, щоб виконувати свої посади. Однак, незважаючи на це, вони самі не знають Господа. Мати церкву та спілкуватися з людьми в церкві – це добре, але ніякі стосунки з Богом не встановлюють нічого, крім ризику земної діяльності замість святих дій.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *